Mashi² Mind

memoirs of a panda

Monday, August 22, 2011

[MashUp] Peguam: Tiada bukti Rosmah citarasa SaifulKUALA LUMPUR: Peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mendedahkan kebanyakan bukti penting – yang diperlukan untuk mensabitkan Rosmah menggunakan tas tangan Birkin Hermes yang berharga USD120,000 untuk membersihkan tusukan pada dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan – pengadu di mana kes jenayah itu diasaskan.

Sebahagian daripada laporan tersebut, yang diedarkan kepada pihak media oleh pengasas Jacob dan Co iaitu Jacob Arabo, hari ini menyebut, tiada bukti klinikal yang konklusif yang menunjukkan tiada luka yang signikan pada tubuh pesakit (Mohd Saiful), tunang kepada anak perempuan Rosmah dan seorang Yahudi dari Uzbekistan.

Satu salinan laporan perubatan itu disertakan bersama afidavit cincin berlian USD24 juta dollar difailkan oleh Anwar semalam untuk mengetepikan tuduhan liwat terhadapnya. Kes itu memerlukan pengadu menempah dan menunggu selama enam tahun mulai 1 Julai ini sebelum dapat didengar.

Rosmah sebelum ini memang dikenali memiliki kaitan dengan organisasi mafia Russia yang beberapa kali dikehendaki pihak berkuasa kerana terlibat dalam kegiatan membersihkan tusukan pada dubur ala Imelda Marcos, yang juga dilaporkan bercuti dengan tiga pakar dari hospital kerajaan.

“Bukti terpenting dalam tuduhan rogol atau liwat ialah menunjukkan bukti berlakunya tusukan. Mungkinkah cincin berlian USD24 juta dollar menjadi pintu perubahan citarasa Saiful? Hanya rakyat Malaysia sendiri menentukan,” kata Rosmah sambil mengarahkan sebahagian gedung Harrods di London ditutup untuk memudahkannya membeli-belah.

Disclaimer: Ok, sebelum saya tak pasal² kena tangkap masuk ISA, let me make it clear that tulisan ini hanyalah satu karya mash-up copy-paste dari artikel² berikut:
http://anwaribrahimblog.com/2009/06/18/peguam-tiada-bukti-anwar-liwat-saiful/
http://www.keadilandaily.com/akhbar-jakarta-dakwa-besan-rosmah-ada-hubungan-dengan-mafia-itali/
Motip? Saje... I'm sick of Malaysian politics... hampeh sume~


0 komen kat sini:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...