Mashi² Mind

memoirs of a panda

Friday, September 23, 2011

Bajet Korea~

Paling tak bley blah yang depan skali tu. Speechless~
Hadoi... Mentang²la skarang tengah musim korea, banyak pulak group yang buat publisiti murahan tiru group korea. K-pop Malaysia kununnye... Ni saya letak video antara group² takbley blah yang perasan k-pop... Kamon la~ Cuba tengok korean tu menari camne, lincah! lincah! lincah! Diorang ni lak... hmm masih ada pengaruh kumpulan kebudayaan Usop Wilcha lagi... Kalo Melayu tu, Melayu la jugak~ maka bacalah kutukan, cacian, dan hinaanku yang memang tak minat korea

Prince Of Pop (POP) - Main Jauh Jauh
Katanya ni group dari Sabah... kununnye 1st Malaysian K-pop la... Hek enen... Main Jauh Jauh? Rasa cam nak Lempang Laju Laju jek.

Ni pon lagu dari diorg gak.. diorang nyanyi lagu Hug oleh Dong Bang Shin Ki (DBSK) sape tu? tak kenal pon dalam versi Korean dan Melayu.
Lebih jambul jambu dari kumpulan jambu.

Max 24:7 - Cinta 247
Yang ni plak bajet Super Junior kot... Punya la ramai ahli group sampai 12 orang, tapi menari hampes jugak~ Harap rambut jela cam korea.. Muka cam mat kampung jugak~ M-pop katenye >.<

Gula Gula - Suka Gitu
Yang pompuan pon sebok nak tiru k-pop jugak... Tak tahan tu ada pulak yang pakai tudung dalam group ni, tergedik² menari k-pop yang macam mak yong je rupanya... Ni kompem masa diorg kasi tajuk kat lagu ni diorg ingat peminat orang nak Sukerrr Gittewwww...

V.I.P - Lagu Sedih
Rasanya ni la satu²nya group bajet korea yang berjaya kat Malaysia takat ni. Tu pon nasib baikla lagu sedap n bunyi saling tak tumpah lagu KRU jugak. Ok, yang ni saya boleh terima. Nak buat, buat betul² barula selamat dari carutan orang awam.

Errmm.. rasa macam ada lagi je group bajet k-pop ni tapi saya dah lupa la pulak... Nanti la kalo tingat saya update.. Huhu~ p/s: Cer tengok bape banyak dislikes kat video diorang² nih =p

LAGI ARTIKEL MENARIK:







4 komen kat sini:

geli aih dengar lagu gula gula tuh...

ORANGPERLIS MENULIS (update):
: Kesalahan dalam filem HANTU BONCENG didedahkan
 
hahaha..betul la chik..bkn nk kondem org sendiri tp pelis la..kalo nk menari tu menari la betul2..ni x..menyanyi hancuss..menari lagi la....ewwww~~~ hello, i minat lagu2 melayu gak tau..tp kalo da tahap nk tiru2 org lain tolong la~~~ huhu~~~
 
nak termuntah tgk..xpyh la nk cbuk2 tiru org len..hadusss..hancusss...
 
sblm ni penah gak dgr lagu 247 tu kat radio. bunyi cam best. tpi ble tgok lagak dah cam budak 3 tahun nari2 jek.. Puek!!! yg Gula2 tu, baik letak nama Jelly2 je lg suit. Memg VIP je kot yg leh survive kt MAS nih..
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...